Tuesday, January 29, 2019

Salamander DDH DIPA


Salamander DDH DIPA (Stu Mostów, Poola) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 88 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,65 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Double Dry Hopped DIPA, an exceptionally fashionable style in recent times. This is quite an innovative approach to the DIPA style - a bit sweeter, not so strong, with a very intense attitude to the aroma of hop, but not necessarily for the bitterness. In addition, the beer should be fogged to emphasize its likeness to fruit juices, and remind that this type of beer should drink super fresh - then the most delight.
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil salamander. Valge vaht täidab poole klaasist ja püsib päris kenasti, haakudes seejuures väga ilusa vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. 

Aroom - oi see on ülilahe segu vaigusest mõrkjusest ja magusast mahlasest troopilisest puuviljakokteilist. Nuusutad ja naeratad, sest meelde tulevad jahedad suvehommikud kuskil karutagumik kaheksas paikneva sauna trepil. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... jaaa-jaaa ... see tuletab juba veidi meelde, mida IPA algselt tähendas. Einoh, ka see on ikkagi troopilisse mahlasesse külge kaldu, kuid selle kõrval elab ausalt vaigupuu, mis nõristab oma mõrkjat, lausa kirbusesse kalduvat nestet su keelele. 

Lõppmaitse - ahhhh, see on niii mõnusalt karge ja jahe ja värskendav. Mõru ja magusa perfektne balanss, kusjuures kumbki pool ei domineeri ja samas on sirge omaette sambana tunnetatav. Järelmekk ... oi keelepära tahab ära sulada sellesse muhedasse, klassikalisse, vürtsikas-mõrkjasse vaigulainetusse. Hapukas puuviljane noot selle kõrval mõjub kui võrdväärne partner, mitte vaeselaps ega kuri võõrasema, mis kõige varjutama kipuks.

Susimindvõtku. Vanakooli sugemetega, uuemooduse kõrvaljoonega, klassika moodsas kuues. Noh olgu, "mega" hüüdmata, aga lihtsalt seetõttu, et topeltIPA'd võivad VEEEEL võimsamad olla. Aga Thor näeb, et see on ideaalsele üli-IPA'le sama lähedal kui pilved taevale. ÜBERTASEME RÜÜBE!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment