Tuesday, January 29, 2019

WRCLW Imperial Stout


WRCLW Imperial Stout (Stu Mostów, Poola) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 95 punkti!! Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,99 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "The strongest and densest beer of Browar Stu Mostów. Black, opaque, brewed with the most dark and roasted malts. Filled with chocolate, coffee and caramel aromas. With time, he gains the notes of dark dried fruit and pumpernickel. Extremely essential and extremely tasting.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, mustal sildil ... ummm ... mingi valge sõrestik. Sõrmepaksune kohvipruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tumekolemust. 

Aroomis pelutab alguses küünelakieemaldaja kirbe noot ... kuid kui see ära hingata, avaneb imeilus sügav ja lai ja tume maitseväli nagu vaade öisele merele kõrgemalt kaljult, tihedalt täis kakao- ja vaniljenupukesi nagu väiksemaid kaluripaate. 

Esmamekk. Raske, kohe vägagi raske. Naftane, ploomine, veidi keeleotsa irritav. 

Keskmaitse. Kakaoliköör. Õrnalt suitsune, mõnusalt šokolaadine, tugevalt kohvine. Dessertjas ja mõtlik.

Lõppmaitse. Trühvlikommid mõrušokolaadiga ja mõrkja kakaopulbri kattega. Kirsileib. 

Järelmekk. Soolakas? Vana vasest kohviveski, millega nüüd mõrušokolaadi ja musti ploome purustatakse, kallates veidi kirsilikööri vedelduseks peale.

Üliraske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-hapuka-magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERTasandi rüübe. Jäme ja jõmakas ja aus ja toekas ja üleüldse ... noh see algne kirbe lõhnasutsakas ehmatas pisut, aga edasi mindi klassikalisse ritta tagasi. Tõsi küll, ka ilma mingi "vau-vau-vau" efekti lisamata. Nii et lihtsalt - kui sulle meeldivad tumedad kolakad, siis see õlu on sinu jaoks!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment