Sunday, January 20, 2019

Tonka Bean Braggot


Tonka Bean Braggot (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Mead - Braggot" ja hinnang 3,5 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "A hybrid of dark beer and mead with tonka and cocoa beans and vanilla pods."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tüüpsilt seekord pruun-valge põhjaga. Korgi eemaldamisel puudud praktiliselt sutsakas ja vahtugi tekib ülivähe (kas on kehv kork?). Joogi värvus - sügav-sünk-mustjaspunane.

Aroom on küll võimas, aga ausalt öeldes eemalt mõjub ta pigem kohviselt kui tonka-ubade taoliselt. Lähemalt nuuskides asendub kohvi juba kakakoga, kusjuures seda saadab mingi kummastav teravus ... aga mõeldes mõningate vägagi särtsakate mõdude peale asetub see nüanss omale kohale. Väga aegamisi sisse hingates aga ... kummivoolik? Jalgratta sisekumm?

Esmamekk on kergepoolse kehaga ... eee ... kuidas nii? 10-kraadine jook ja nii eblakas? Aga jah, eks mõni kange mõdu tekita sama tajuhäiret. 

Keskmaitse ... umhhhhhh ... toores kakao ja kummivoolik? Vanilje-essentsiga kaetud ja kakaoga täidetud kummivoolik?

Lõppmaitse. Ahsoo ... nüüd siis tuleb mandel, aga seegi on toores. Ja alkoholine. Mandliliköör? Mandlinastoika kohviubadega.

Järelmekk. Kriuks. Toored mandlid ja sama toored vaniljekaunad.

Friigikas. Rämeduse ja huvitekitamise piiril kõikuv friigikas. Kuram küll see leedukate punt pole mitte-kohe-üldse-normaalne. Vana Gambrinus pole seesinaselt kojalt vist "normaalset" jooki saanudki, kõik on olnud mingi kiiksuga. Ainult et mõni kiiks on olnud hea. See kiiks on ... huvitav :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment