Friday, January 4, 2019

Bear Hug


Bear Hug (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Milk / Sweet" ja 3,4 punkti

Tootjainfo: "Chocolate and orange marzipan stout. Collab with Pudel bar in Tallinn."

Väike masajas pudel, kollasel sildil martsipanikaru. Pruun sentimeetripaksune vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - must. 

Aroom!!! Sasiga. Jubehuvitavsiga! Alguses see lõhn suisa ... eee ... pelutab ja kõrvetab mingi terava, peaaegu aniisise vinega. Aga siis! Apelsinimarmelaad! Polnud aimugi, et on olemas apelsinimartsipani, aga sa jummel ja püha püss, kui huvitav ja köitev ja teistmoodi see on!!!

Esmamekk on üllatavalt kerge kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses lisandub keha ja sedasama apelsinimarmelaadi, mis veeeeeeidike jällegi tereva algusega kribib, aga siis juba kudrutab armsalt nagu turteltui. Lõppmaitse muutub kreemisemaks ja matrsipani mandlimaitse alla valgub paksu šokolaadi. Järelmekk mõjub külmalt ja melissilaadselt, eukalüptiste nootidega ja püsib väga kaua.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka bukteiga LAHE FRIIGIKAS! Vana Gambrinuse vaimustus tuleneb suuresti ka sellest, et polnud kunagi kokku puutunud apelsinimartsipaniga ... aga seda suurema positiivse VAU-efekti siit klaasikesest õnnestus saada!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment