Monday, January 7, 2019

Viru Estonian Pale Ale


Viru Estonian Pale Ale (Raasiku, Eesti) pdl 0,3 l. alc 4,5 %vol. Ratebeer ütleb: "Pale Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - International" ja hinnang 2,38 punkti.

Hei Untappd rahvas - miks see õlu on teil kirjas kui Viru Õlu toodang???

Tootjainfo: "Barley: Chateau Pa, Chateau Cara Clair. Hops: Bravo, Crystal, Cascade.
IBU 39"

Väga omanäoline tahuline-kooniline pudel, minimaalne sinise triibuga kaelaetikett. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus, linnaseline, heinane ja lilleline, mõjudes parfümeerituna.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse ... õeeehhh ... kunstlikult magus, nagu oleks mingit ersats-suhkrut sisse suratud. Lõppmaitse ... toores kartul ja keedetud kaalikas ja brokkoli sellises kummalises vormis, mis mõjub eemaletõukavalt (ja mulle on siiani kaalikas ja brokkoli igal kujul meeldinud!). Järelmekk - hapukas-mõrkjas ja üsna jube.

Halb. Ausalt ja otsekoheselt halb. Kuradima kahju, et see kuskil mujal maailmas (sest ta on tehtud eelkõige välisturgude jaoks) esindab eesti käsitööõlut. Või üleüldse midagi eestimaist.

No comments:

Post a Comment