Saturday, January 5, 2019

Petricor


Petricor (Nómada, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 88 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,56 punkti.

Tootjainfo (läbi guugeltõke): "Session beer, light, fresh and balanced with hops. Petricor is the distinctive aroma that accompanies the first rain after a long period of drought. Our intention is to catch the beauty of the aromas and take them to your glass.
Pale beer with white crown and good retention. Moderate hop aroma showing tropical fruit, grapefruit, melon. Aromas that go to mouth accompanied by a balance of grass, minerals and residual sweet.
WITHOUT GLUTEN
IBU 80"

Väike lihtne pudel, sildil vihmane taevas. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas-mõrkjas-hapukas, mahlane, karge ja meeldiv.

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks ja sinna juurde üllatavalt biskviitjaks, ilma muutmata magusaks ... tavaliselt käib biskviitne tihedus koos magusa linnasepehmusega, see jääb aga mõrkjaks ja kuivaks. Lõppmaitses sädeleb keelelael mõnus värske ja tuuline vürtsikus. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, vähese magusa raamistusega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Võttes arvesse seda et tegu on gluteenivaba tootega (või siiski vähendatud gluteenisisaldusega?), mis tavaliselt kipub vihjama ka joogi maitsevaesusele, on tegu kohe lausa uskumatult hea näitega, kuidas saab ikkagi head IPAkest teha ka endale piiranguid seades.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment