Monday, January 14, 2019

Prototype #1


Prototype #1 (Põhjala, Eesti) prk 0,5 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,65 punkti

Tootjainfot ei leia (Kuulu järgi olla selleks IPA'ks Virmalised)

Algse versiooni kirjelduse leiab siit. #2 aga siit.

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib päris korralikult. Õlle värvus kirkalt merevaigukarva. Aroom on mõnusalt karamelline ja vaigune, magusakas ja mõrkjas, mahlane ja sepikune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks, marjaseks ja karamelliseks. Lõppmaitses lööb aga lahmama klassikaliselt hea IPA'lik mõrkjus mahlasus, vaigune ja heinane, greibine ja veidi õline, viskoosne ja samas nii kergelt joodav. Järelmekk pole küll kuigi püsiv, kuid kuivapoolne humalasus paneb keelt limpsama järgmise lonksu järele.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Võrreldes #2'ga on see siin tunduvalt rohkem algsete Virmaliste moodi, jäädes mõnusalt IPA ja topelt-IPA vahemikku.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment