Tuesday, January 1, 2019

Püha Vituse tants


Püha Vituse tants (Karli, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus: Weizenbock

Tootjainfo: "Hele nisuõlu, mis on banaanine, vürtsine ja veidi magus. Väljavalamisel keerutada pärm üles ja valada klaasi!"

Väikest kasvu pudel, erakordselt niru  värvivalikuga sildike - õlle nime tuvastamiseks peab ikka tõsiselt ponnistama. Valge vaht täidab üle poole klaasist ning on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. 

Aroom ... jaaaa-jaaaaa - vaata just nii peabki üks nisubock lõhnama. Banaanine ja magus, lausa ülemäärase magususe piiril balansseeriv üleküpsenud banaan!

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse - täidlane banaan vähese nelgise vürtsika sädemega. Lõppmaitses vürtsikas element tugevneb, lisandub ka humalamõrkjust, mis ülemääraseks minevat magusust tasakaalustab. Järelmekis tuleb esile ka hapukat marjast nooti, mis tõstab maitsemeelste tajuvõime tasemejagu ülespoole ja suus lahmatab laiali üleelusuurune banaanipidu.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Väga nauditav ja stiilipuhas nisubock, millega tasuks täiesti turule tulla!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment