Thursday, January 3, 2019

Gambrinus Originál


Gambrinus Originál (Plzeňský, Slovakkia) pr 0,5 l. alc 4,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Czech Pilsner (Světlý)" ja hinnang 9 punkti. Untappd ütleb "Pilsner - Czech" ja hinnang 3,08.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Even out of the pub, our ten will be refreshed reliably. In each batch, we balance the right ratio of Czech malt and honey variety Sládek in order to taste the same from the first to the last sip and invite us to drink again."

Vaat nüüd on üks väike segadus. Kõikvõimalikud kohad väidavad, et see on Tšehhi õlu ja tšehhi pruulikoda. Purgi peal on aga kirjas, et see koda asub Slovakkias. Nii et vana Gambrinus ei tea enam, kuskohas pruulitakse õlut Gambrinus :)

Keskmist kasvu purk, huvitavalt reljeefse trükiga purk. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on tüüpilise masslaagri lõhnast veidi mõrkjam.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas ja kuivapoolne. Lõppmaitses tuleb humalamõru kõrval esile veidi rohkem linnasemagusat. Järelmekk on hapukas.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga üsna mehh rüübe. Mnjahhh, paneb kohe kukalt sügama, mis oleks saanud ammuasutatud õlleklubi ja hiljem õllepoe nimeks, kui oleks teadnud, et sellise laagerõlle versiooni kõrval on palju naudingurohkemaid jooke olemas.
---
pit isetehtud

No comments:

Post a Comment