Saturday, January 19, 2019

Oregon Fruit Series: Berliner Weisse Raspberry & Coffee


Oregon Fruit Series: Berliner Weisse Raspberry & Coffee (Mikkeller, Taani) prk 0,5 l. alc 3,7 % Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang on pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja 3,84.

Tootjainfo: "A twist on a classic Berliner Weisse. We collaborated with Oregon Fruit & Coffee Collective to make this fruity Berliner Weisse packed with tart red raspberries and rich aromatic coffee notes, only 3.7% ABV"

Keskmist kasvu purk, sildil lopsakas vaarikas. Roosa vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - tuhmilt marjapunane. 

Aroom on ausalt öeldes kentsakas. Alguses ei oskagi nagu selle hapuka lõhnakokteiliga midagi peale hakata, kuhu siin oma nina pista ja mismoodi seda hinnata. Kuid kui hakata kohvi peale mõtlema, siis ... no nagu kohvitolmune hämu oleks ju siin tunda?

Esmamekk on väga kerge, vesise kehaga ja hapukas. Keskmaitse ... eeeee ... vaarikas kohvitolmu sees? Lõppmaitse muutub suhkrustatult magusaks, võimendades veidi vaarikalist poolt. Järelmekk ... ummhhh ... kuivatatud vaarikad jahvatatud koos vanade kohviubadega.

Vesise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-kohvine-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga unarõlu. No ausalt öeldes üsna loll mõte on kohvi ja vaarikas niimoodi kokku segada. Huvitav? Jah seda küll. Hea? Ei seda mitte.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment