Sunday, March 31, 2019

101 Binary EST

101 Binary EST (Pump, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12.5 %vol. liigimääratlus: juniper barley wine.

Tootjainfot pole

Väike lihtne pudel, infovaene ja digitaalne sildike. Kollane sõrmepaksune vahukiht vajub küll kiirelt õhukeseks, kuid siis püsib juba üsna visalt. Õlle värvus - kirkalt pihlapunane. Eemalt meelitab lõhn oma meela magususega, lähemale minnes aga asendub see hapuma ja üsna alkoholise soojusega.

Esmaekk on raske kehaga ja hapu, üsna teraval hapu ja mõrkjas. Keskmaitse muutub täidlaselt magusaks, melassi ja kommisuhkru seguseks ning veidi vaiguseks. Lõppmaitses valgub mööda keel laiale vedel piparkoogitaigen pohladega, soe ja nätske pehmus sisaldab veidi ka kadakalikku vaigusust, kuid pigem okaste kui marjade laadset. Lõppmaitse on hapukas, veinine, ürdine, bittneri palsamit meenutav, pihlakakompoti ja ilma suhkruta kreegilinastoika vahepealne.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlise paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapu buketiga Übertaseme rüübe. Soovitaks seda aasta pärast uuesti pakkuda, saaks ilmselt sootuks teise ja kõrgema kiituse, praegu on kraam veidi toorepoolne ... ja säilitamisväärtust on sellel kraamil kõvasti!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment