Monday, March 11, 2019

Oude Kriek with Honey, Blend No. 58


Oude Kriek with Honey, Blend No. 58 (3 Fonteinen, Belgia) pdl 0,375 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic - Fruited" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb: "Lambic - Kriek" ja 4,37 punkti

Tootjainfo: "This particular Oude Kriek has macerated for almost 6 months. The final fruit intensity is 370 grams of sour cherries per liter of Oude Kriek (37%). During blending, local honey was added."

Keskmist kasvu pudel, kojale omane absoluutse minimalismiga kujundus, kork-korki hoiab paigal traatkinnis. Vähene punakas vahukiht kaob koheselt. Õlle värvus - kirkalt vaarikapunane. 

Aroom - hunnitult mahlane, õhkõrna veiniäädika ja balsamico puudutusega, koduse kirsiveini ja punase sõstra nastoika vinega, vähese sõnniku ja aroonia lisandiga.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja Hapu! Selline hapu, mis mõnusalt tšakraid avab, aga lõuapärasid siiski krampi ei kisu.

Keskmaitse toob käiku mõrkjamaid noodikesi, justkui prõksuks hamba all vaarika või sõstraseemned, seda ümbritseb aga ilus ja elust pakatav hapu mahlasus. 

Lõppmaitses lisandub huvitav vahane noot, mis ilmselt tuleb mee lisamisest, keelekülgi pargiks nagu aroonia-sõstramahla juues. 

Järelmekk näitab korraks magusamat-marjasemat nägu, kuid siis varjub see siivsalt hapu loori taha nagu idamaine neidis. Metskirsid oleks ehk õige sõna seda suutaju kirjeldama.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-vürtsikas-magusakas-hapu buketiga Megatasandi rüübe! Suurepäraselt mahlane, marjane, elujaatav ja -rõõmus jook, mis värskendab ja toniseerib ning lisab ilmselt ka elupäevi :)
---
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment