Sunday, March 17, 2019

Maskeraad


Maskeraad (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "American Strong Ale", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double White" ja hinnang 3,91.

Toojainfo: "A white stout brewed with cocoa, tonka beans, vanilla and Kenyan Zawadi Peaberry Coffee."

Kraanist lastud versiooni kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne pudel, sildil ... noh ütleme et maskid. Pöidlapaksune kollane vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punane vasekarva merevaik. 

Võimsas aroomis segunevad kaneel, kohvi, vanill ja mandlid - no üsna täpselt see, mida tonkaubadelt oodata.

Esmamekk on  raskepoolse kehaga, keeleotsa tirritav, hapukas-magusakas ja virsikuveinine. Keskmaitse keerab magusanupu üsna põhja, kallab lauale suure kulbitäie magusat piparkoogitainast, katab selle mandlijahuga ja keerab taigna vahvlitoruks. Lõppmaitse täidab torukese kohvi-vaniljekreemiga, raputab sellele kaneeli-tšillisegu ja nõristab peale kakao kreemlikööri. Järelmekk läheb veidi läilaks kätte oma metsiku koguse vaniljesuhkruga, ehkki mõrkjas kakao ja kuiv kaneel üritavad seda tasakaalu viia. 

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-MAGUSA buketiga Übertasandi friigikas. Sihuke leebe friigikas, aga siiski. Kui sulle tonkauba meeldib, siis meeldib ka see jook. Ülevindine. Muuseas kraaniversioonist on pudel huvitaval kombel tublisti vürtsikam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment