Friday, March 1, 2019

Very Cherry


Very Cherry (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,1 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Dark Ale"ja 2,99 punkti

Tootjainfo: "Tume kange kirsiõlu.
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildil kirsi-kasiino :) Sentimeetrine pruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - süvitsi-süvakuti mustjas-pruun-punane. Aroom on raskelt ja rõskelt ja rohmakalt kirsine, veidi mullase ja kohvise nätske taustaga.

Esmamekk on raske kehaga ja rohmakalt hapukas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, kohvipaksu ja komposti ja puukoore ja viltpliiatsisüdamiku ja vettinud kohvifiltri taoline. Lõppmaitse - kirsikompott, millesse on lisatud kaks kohviuba ja musta leiva koorik. Järelmekk meenutab ehk kõige enam koduveini, mis on tehtud kättejuhtunud moosipõhjadest, kusjuures kirss pole siin kaugeltki dominant, vaid pigem läbisegi musta- ja punase sõstra, kreekidest ja ploomidest tehtud hoidistega, mis nüüd üheskoos ergutavamaks on käärinud.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Hea tasandi rüübe. Ühest küljest on see jooks rohmakas ja talupoeglik. Teisest küljest - no ta on just täpselt see mida lubatud "tume kange kirsiõlu"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment