Monday, March 18, 2019

Kosmos


Kosmos (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New England" ja 3,68 punkti.

Tootjainfo: "An intergalactic IPA brewed with huge amounts of Citra and Mosaic"

Väike lihtne pudel, silt on ebamääraselt pruun plätserdus. Pöidlajämedune valge vahukiht püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on teravalt ja kargelt humalane, greibine ja torkivalt vaigune ning kirbusse kalduv.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mahlane ja kuivalt mõrkjas, puidune ja vaigune, kanarbiku ja raudrohu segune. Lõppmaitse muutub üllatuslikult leebemaks, senine kirbevõitu ülehumaldatud kargus muutub kergelt vesiseks ja magusapoolseks, ehkki mõrkjas-hapukas alatoon ei kao mõistagi kuhugi. Järelmekk jätkab samal kerglasel mahlasel noodil, kuid õnneks kaob ära see vesine tühi koht, mis hetk tagasi keelt kummastas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Väga heal tasemel rüübe. Oma kergeltjoodavuse mõttes võiks seda vabalt liigitada ka session-tüüpi NEIPAda hulka, meeldivalt maitsekas klaasitäis, mis ilusa balansiga väldib kirbusse libisemist.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment