Sunday, March 31, 2019

Noortepidu

Noortepidu (Pump, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: cider&beer chill

Tootjainfot kirjas pole, aga pruulmeister rääkis pikalt, kuidas ta üritas saavutada mitmekordse timmimisega tasakaalu siidri, õlle ja tšilli vahel.

Väike lihtne pudel, sildil on PIDU! :) Valge vähene vahukiht kaob koheselt. Joogi värvus - lahjalt ja kirkalt kollane. Aroom meenutab üsna üks-üheselt õunasiidrit, muid nüansse väga siit esile ei tule.

Esmamekk on vägagi kerge kehaga ja magus ... aga mõne aja pärast annab tšilline surakas endast päris kenasti tunda. Keskmaitse muutub magusamaks ja tšilline surin vallutab kogu keele. Lõppmaitses asubki tšilli kauni ja nõtke sammuga esikohale, jättes kõik muu oma sära kõrval taustamänguriteks. Järelmekk ... oooo kui kena ja ilus ja sädelev ja sirisev-särisev! Tšilli-mu-arm! Magus-mahlakas foon siia taha sobib lihtsalt kaunilt siia fooniks.

Kerge kehaga, vähese karboniseeringuga, magus-tšilline-hapukas-tšilline-magusakas-tšilline-vürtikas-tšilline MEGAtasandi rüübe! Vana Gambrinus on vürtsisõltlane ja seda kraami pruugiks kohe hea meelega nt värske salati praavitamiseks ... kui ainult kõike ennem ära ei jooks!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment