Monday, March 4, 2019

Extra Gold


Extra Gold (Ringnes, Norra) prk 0,33 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Pils/Strong Pilsner - Other" ja 8 punkti. Untappd ütleb "Pale Lager" ja hinnang 3,09 puntki  

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Ringnes Extra Gold is brewed with extra lot of pilsnermalt which gives a full-bodied malt sweetness and aromatic character. The beer is perfectly balanced with hops, providing a rich and light bitter beer.
IBU 27"

Väike purk, traditsiooniline õllelik sildikujundus. Valge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom balanseerib odava masslaagri ja hellerbocki piirimail, olles hapukas, veidi tolmunud ja linnaseline.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tugevalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse  lööb needsamad magusa ja mõrkja pedaali sügavamale põrandasse ja lisab odavalt mõjuva plastise hapuka kõrvalnoodi. Lõppmaitse ... nohjahh ... no peaaegu oleks nagu hellerbock oma lihtsas linnaselisuses. Peaaegu nagu oleks imperial pils oma mõrkjas teraviljases täidluses.  Järelmekk - korraks paneks see karamelline magusus nagu naeratama, aga siis tuleb esile toore teravilja rohmakas rabedus.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusaka buketiga niru rüübe. Joodamatu ta kindlasti pole, kuid tuntavalt odav ja viimistlematu kraam. Huvitav, kui ta nii aastake laagerduks, kas siis see karedus kaoks ja asemele jääks midagi täidlast ja meeldivat?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment