Tuesday, March 26, 2019

Prüülike odravein 2016

Prüülike odravein 2016 (Prüülike, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. 

Tootjainfo: "Kõvematele meestele karge saunajook, lahjematele kamina äärde likööri eest!"

Väike lihtne pudel, mille üdini tehniline sildike on samas piisavalt informaatiline!  Sentimeetrine kollane vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt vasekarva punane. 

Aroom mõjub nagu klassikaline inglise odravein - väärikas ja jõuline, puidune ja mõrkjas magusakas ja hillitsetult paljurääkiv. Sihuke vana õilis aadlipesa, mis on küll igast otsast päevinäinud, kuid see toonitab õilsat ja pikka lugu, mitte ei mõju vaeselt ja hüljatult.

Esmamekk on raske ja magusakas-mõrkjas. Vanas kivimõisas leidub kümnete tubade hulgas ka vanaperemehe muuseumi sarnane saalike, kuhu seintele ja riiulitele kogutud eksootiliste maskide ja kõverate mõõkade ning eestlaetavate püsside vahele on paigutatud hektarite kaupa vanu fotosid.

Keskmaitse. Vanahärra võtab lonksukese kristall-klaasikesest ja peatub järgmise foto ees. Soojad naerukurrud jooksevad silmade juurest kaugele, sukeldudes mälestustesse ja rääkides rohkem kui suu seda suudaks.

Lõppmaitse. Selles saalis hõljub kahtlemata ka möödunud aegade vaime. Sihukesi sõbralikke ja jutukaid. Mida muidu me vana seikleja nii pea viltu kuulaks ja omaette vuntse siludes muigaks?

Järelmekk. Kui selle soojusega saaks mingi generaatori käima panna, siis oleks häärberi aasta küünlavarud säästetud. Lihtne, ilma ülepungestutesta ja kontideniulatuv soojus ja küllus.

OIVALINE! See on üks kuramuse hea näide, kuidas ilma nõela pistmata saab valmis pidukuue, millega suure maailma ette minna! Ilma vaadita, ilma tammeta, ilma lisatud imeaineteta saab lihtsalt teha valmis klassikaliseima meelesoendaja ja ihulahutaja. Või oli see nüüd ihusoojendaja ja meelelahutaja? Vahet pole, aga klassika võlu vastu ei saa ikka mitte midagi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment