Monday, March 18, 2019

P1918

P1918 (Pöide, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0. Liigimääratlus: weizenbock.

Tootjainfot pole, sest tegu on pilootpruuliga.

Väike lihtne pudel, kojale omane viltusildike on seekord mõistagi väheinformatiivne. Hallikaspruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka kena vahumustrina klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt tuhmpruun. Aroom on ebamääraselt hapukas-magusakas, kuid mõningane toore banaani nüanss on siiski tunda (banaanilõhn on saksa tüüpi nisuõlledele üdiomane).

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, röstise mekiga ... mis mingil väga kummalisel moel mängib suitsukala tuttavlike nootidega!?! Lõppmaitse - no suitsuräim noh! :))) Jube meeldiv ja puha, aga nisubocki klaasist ma seda ei ootaks. Järelmekk jätkab lihalik-kalalike rammusate nootidega, aju teeb armutuid trikke :D

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-suitsuse-magusakas-mõrkja buketiga veider, kuid meeldiv rüübe. Aga stiilimääratluseks peaks siiski kirjutama "dunkelweizenbock", siis teaks ka arvestada et harilikule nisubockile omast banaani pole mõtet siit otsidagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment