Monday, March 25, 2019

Ipalowsky IPA


Ipalowsky IPA (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "IPA - International" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Traditional IPA dry hopped with hibiscus.
IBU 56"

Väike lihtne pudel, sildil lopsakate vuntsidega kodanik. Sentimeetrine kollaka varjundiga vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollakas-punane. Aroom on mahlane ja ürdine, mingi veidra tajuhäire tõttu melissi meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse jätkab samal lainel, ehkki hapukas pool võimendub, meenutades nüüd pihlakaid. Lõppmaitse on hapukas ja kergelt vürtsikas, jällegi ilmuvad maitsepildile pigem meliss ja isegi münt, aga mitte hibiskus. Järelmekk omandab kergelt mesise magususe ning väürvub nüüd juba vägagi meeldivalt mahlaseks.

Keskmisest kriips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Humalad jäävad siin küll hibiskuse varju ... ja omandavad hoopis kolmanda maitsevärvingu, kuid meeldivalt mahlane kraam on see ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment