Friday, March 22, 2019

Mumm


Mumm (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Spiced / Herbed Beer" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Herbal ale brewed with rosemary and honey."

Väike lihtne pudel, sildil vahvalt disainitud meekraam. Sentimeetrine kollane vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva tumedapoolne merevaik. Aroom - meelõhn ulatub meetrikaugusele, lähemalt nuusutades on kenasti tunda ka rosmariini hapukas vaigusus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas ja mõnusalt vürtsikas. Keskmaitse algab ürdise mõrkjusega, mis kasvab kiirelt üle selgeks ja üsna võimsaks rosmariiniseks hapukaks-vaiguseks vürtsikaks surveks. Lõppmaitses mõrkjas ürdisus võimendub, liikudes juba kanarbiku ja raudrohu radadele. Järelmekk muutub ootmatult kergepoolseks keha mõttes, kaldudes lausa vesisesse lihtsusse, kuid samas mõrkjas ürdine pool jääb alles ning läheb seetõttu veidi tasakaalust välja.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga nii ja naa rüübe. Aroom on selle joogi puhul vaieldamatult parim osa, tuues kenasti esile mõlemad mainitud tegelased - nii mee kui rosmariini. Maitses aga jääb mesi ürdi varju ja lõpuks kasvab mõrkjas-vürtsine võimas taimeke oma peremees-joogist suuremaks. Kui sama asja saaks tagasi tasakaalu suruda kasvõi kraadike kangema ja kehakama õllega, kiidaks ilmselt üsna innukalt. Praegu soovitab vana Gambrinus sama toodet kindlasti edasi arendada, sest suundumus on ülihuvitav ja õige!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment