Monday, March 25, 2019

Tökat

Tökat (Prüülike, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,9 vol. liigimääratlus: imperial stout

Tootjainfo: "Kergelt tammelaastudel seisnud stout. Pruulitud 2016.a talvel"

Väike lihtne pudel, võimatuseni tehniline sildike :) Sõrmepaksune tumepruun vaht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - täismust.

Aroom ... see mõjub kuidagi meditsiiniliselt. Või noh nagu vanu arstirohukapp, mis on läbi imbunud kõikvõimalikest tinktuuridest ja vietnami salvist ... ja siis ka veel pagan teab kuidas sinna läigatatud kohviliköörist. Aga vietnami salv ruulib täiega!

Esmamekk on raske kehaga, veidi õlijas, mustjas-raske ja veidi rääsunud ning aslkoholine.  Keskmaitse ... tuhm ja tume, ventileerimata rohuhappe täis liisunud keldriõhk, kohvikärakas ja kodune ploominastoika. Lõppmaitse on liköörine ja kardemonine, pähkline ja muskaadine ... aga kõik see kokku mõjub nagu talv otsa kütmata suvilas seisnud riided ... nätskelt ja kopitanult. Järelmekk - kange kodune kreeginaps ja tammetõrukohvi.

Raske kehaga, õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-alkoholine-hapukas-mõrkjas-alkoholise buketiga nii ja naa rüübe. Kõik oleks nagu õige, aga ei ole ka. Ligi-kümne-kraadine imp.stout ei saagi olla "kerge ja värskendav", selge see ... aga see isend on tuhm ja tuim ja koltunud olekuga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment