Friday, March 8, 2019

Nisuvine


Nisuvine (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus "Barley Wine / Wheat Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Wheat Wine"ja 3,64 punkti

Tootjainfo: "Veinine õlu või siiski õllene vein? Mõlema joogi parimad omadused on kokku saanud siin pudelis ning tulemust täiendavad kerged ürdid. Koostisosad: Vesi, linnased (nisu-, pale ale, karamell), humalad (Northdown, East Kent Goldings), lisaained (mesi, kummeliõied, nisuhelbed), pärm.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, sildil nisutiivad. Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on vürtsikas-hapukas, nelgi ja kaneeli nüanssidega.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tugevalt magusakas ning õrnalt vürtsikas, veidi keeleotsa kõditav. Keskmaitse muutub täidlasemaks, banaanilikööri ja vürtsise glögi vahepealseks. Lõppmaitse võtab pisut mõrkjama hoiaku, kuid selle taustal domineerib kuivatatud virsik ja murakaliköör. Järelmekk on vürtsikas-magus, kreeginastoika ja rosinakisselli segune.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-maguskas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe! Väga mitmetine ja normaalse õllega üleüldse mittehaakuv dessertõlu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment