Friday, March 1, 2019

Mælk Shake


Mælk Shake (To Øl, Taani) pdl 0,375 l. Alc 9,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb: "Stout - Imperial Milk / Sweet - Imperial / Double" ja 4,19

Tootjainfo: "Imperial Vanilla Milk Stout Matured with Rum Barrel Chips
IBU 44"

Keskmist kasvu pudel, kollane trigonomeetriline sildikujundus. Tume-, peaaegu mustjaspruun vaht täidab üle poole klaasi ja püsib ülimalt kaua ... mitte just makrofleksina, aga sinnapoole küll. Õlle värvusest peaks rääkima ilmselt ainult äärmise ettekujutusvõimeta inimesele. 

Aroom. PühaPuuslik! Kogu maad katab paks kohev vaniljetekk nagu suvine segu hommiku-udust ja õhtustest unistustest. Ploomivanilje, kui tohib täpsustada.

Esmamekk. Madahhhh ... maandub keeleotsale keskmisest raskem õhulaev ploomi-keekside galaktikast, kingitustena kaasas kolm kanistritäit rosinamehu.

Keskmaitse. Oi-kui-kütkestav on see elegantne jõnks, pöördudes hapukasse kreekide kolooniasse, kus õitsevad suhkrurabarberid ja kannavad vilja vaniljese keedukreemiga täidetud kohviküpsiste puud.

Lõppmaitse. Kirsijogurtist keedetud kondenspiim. Ausõna lähemale sihtida ei saaks.

Järelmekk. Kovikreemist korvike, täidetud kirsikondenspiimaga, peal mandlilaastukestest laotud mandala.

Kosmiliselt geniaalne. Hurmavalt ja hunnitult ja häbenematult dekadentslik. Nii üle-elu-suurune kui ei suudaks olla ühegi mõttetu rahvademokraatliku riigijuhi kuldne enesepikendus. See õlu ei vaja postamenti. Ta on ise postament ja omaenda telje ümber tiirlev kuju ja selle kuju ümber vigursammul pöörlev must päike. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment