Tuesday, September 3, 2013

#17 Hoppy Ale

#17 Hoppy Ale (Säga pruulikoda). pdl 0,5 l. alc 5,6%. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Linnased Pilsner, Caraamber ja Carawheat. Humalad Galena, Citra ja Amarillo. IBU  42. Kuivhumaldatud"

Disain puudub, mille eest jätkuvalt miinus! Kergelt kollakas vaht täidab alul 4/5 klaasist, kuid muutub kiirelt suuremulliseks ja taandub. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne. Aroomis valitseb korraliku ülemvõimuga humala vaigune kibekus, mille alla jääb pihlaka ja pohlade lõhna.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse annab endast pehmet linnaseküllast leivamekki ning kreeka pähklite mõrkjas-õlikat pehmust. Lõppmaitse ajal hakkavad keeleääred laulma juba tasast humalaüminat, sellesse vaiksesse suminasse sekkub madalam puidune-vaigune bass ja heledam biskviitjas alt. Üllatavalt saabub tugevaim maitselaine alles sel hetkel, kui rüübe juba kurku kaob ja meeled valmistuvad järelmaitset püüdma ... siis saabub väheldane, aga terav kuusevaigune laine, mis kõik eelmised mekid kokku sulatab.

Keskmise kehaga, kleepja paletiga, magus-mõrkja-hapuka buketiga meeldiv mõõdukalt humalane rüübe. Soovituseks pruulmeistrile, kui jääd sama humalabuketi juurde, siis kasuta Citrat julgemini - sellesse buketti sobiks värsket hapukust juurde lisada. Toidusoovituseks pakuks ehk mõnd pikalt laagerdunud soolakat juustu.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment