Monday, September 23, 2013

Kaldi Stinnings

Kaldi Stinnings (Bruggsmidjan). pdl 0,33 l. alc 4,6%vol. Liigimääratlus: ürdiõlu

Tootjainfot ei õnnestunud mitte mingit leida, pruulikoja islandikeelne koduleht ei sisalda seda toodet. Ainus, mis õnnestus sildilt välja lugeda, et selle rüüpe tegemisel on kasutatud Islandi putke. Keerulise ja võib-olla eksitava otsingu tulemusena võib see olla harilik kitkaputk Angelica archangelica, mille seemneid kasutatakse ... absindi tegemisel! :)

Tumedates toonides kuldläikeline sildietikett jätab veidi sünge mulje. Kollakas vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid vajub kiirel kohinal kirmeks. Õlle värvus - kirkalt kuldse läikega pehmepruun. Aroom mõjub kummaliselt - eemalt mõjub ta magusakalt, kuid nina klaasi pistes pisut kirbelt.

Esmamekk on kergeke, lausa vesisepoolne, õrnalt magus ja vürtsikas. Keskmaitse on taas veidrapoolne - veidi keelt parkiv ja köögiviljalik. Lõppmekk muutub mõrkjaks, lausa kergelt kibekaks ja heinaseks. Järelmaitse on veidralt murune, kergelt vürtsikas ja suud pisut paksuks tegev.

Väga kerge kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, magus-mõrkja buketiga kummaline rüübe. Peale sauna võiks teda ju kindlasti juua ... ja miskipärast kujutan seda päris hästi sobivat pikka pimedasse kõrtsi, mille hämaramates nurkades vanad kalurid õhtuid veedavad.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment