Sunday, September 15, 2013

Witheer

Witheer (Scheldebrouwerij). pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol Liigimääratlus: belgia stiilis nisuõlu

Tootjakirjeldus: "Witheer, the name of this wheat beer refers to the Norbertine Order who in 1127 founded the Abbey of Middelburg. The Canons of this order wore white companies and were therefore called with the honor. The traditional malts together with wheat malt makes this beer drinking soft and tasty. It is a very tasteful drink beer by only 5% full. alcohol."

Disain - kogu selle sarja siltidel tegutsevad koopamehikesed askeldavad seekord kirikukella kallal. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja on tihedalt püsiv. Õlle värvus - piimjalt helekuldne. Aroomis on lisaks nisuhapukusele ka veidi koriandrivürtsikust.

Esmamekk on kergeke ja intensiivselt magushapu, veidi keeleotsa näksiv ja mänguline kui helevalge kassipoeg. Keskmaitse näitab pisut tõsisemat nägu, paitades sind pehme linnaseküllusega kui käpakesega ja nurrudes veidi koriandri puidust-vürtsikat nooti. Lõppmaitse annab juba tugevama maitselahingu, siit aimdub veidi ülekuivanud apelsinikoort ja koriandriseemneid, peoga veinist pärmisoojust ja sülega linnaseküllust. Järelmaitses tulevad kohale ka humala krõbedamad vihjed kui vaevu näidatud küünekesed kassikäpa pehmes padjakeses.

Kergepoolse kehaga, keskmiselt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-vürtsika buketiga nauditav rüübe. Sobiks väga hästi kokku kergema fetajuustu-salatiga.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment