Saturday, September 7, 2013

Baal

Baal (Pühaste pruulikoda) pdl 0,33 l. alc 7% Liigimääratlus: strong ale (hmm, miks siiski mitte IPA?)

Tootjainfo: "Linnased: Pale, CaraAroma, CaraAmber. Humalad: Columbus, Chinook. IBU 70"

Disain - väsinudpruunides toonides kirjuvõitu silt, mille kunstipärane kräbusus ei sega siiski teksti hoomata. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist, jäädes vaatamata suurtele mullidele üsna tublilt püsima, haakides end ka seintele. Õlle värvus - tuhmilt ja tumedalt punakaspruun. Aroomis on tunda karamell-linnaseid ja iiriskommi, õrnalt suitsu ja käärimaläinud õunu.

Esmamekk on raskepoolne ja magus, kerge vürtsika nüansiga. Keskmaitse muutub väga maitseküllaseks, mängides nii tumedate röstitud pähklite ja kuivatatud ploomidega kui ka heledapoolse melassi ja kreegiveini piiskadega. Lõppmaitse on jõuline, raskepärane ja aromaatne, kogu suud täidab kreeka pähkli membraanide vängepoolne muskuselõhn. Silme ette tulevad raskemad tammevaadis laagerdunud šoti eilid. Järelmaitses taandub parkiv tammisus, andes teed odraveini valdkonda kippuva vürtsikas-kangele elamusele, mis paneb lugupidavalt klaasi silmitsema ning mitte kiirustama järgmise lonksuga :)

Raskepoolse kehaga, kergelt kleepja paletiga, mõrkjas-vürtsika buketiga mehine rüübe, mis tahaks kõrvale latakat tükki punast liha, sihukest keskmise küpsusega steiki.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment