Saturday, September 21, 2013

Gonzo Imperial Porter

Gonzo Imperial Porter (Flying Dog). pdl 0,33 l. Alc 9,2%vol. Liigimääratlus: Balti porter või Imperial porter. 99 ratebeeeris!!!

Tootjainfo: "
availability: Limited distribution
hop bitterness: 85 IBU
Specialty Malts: 120L Crystal, Black, Chocolate
hops: Warrior, Northern Brewer, Cascade
"
Disain on ... kummastav :) Pruulikoja liblikalaadne tunnus-kujutis korgil ja kaelasildil on ainus "esteetiline" element, ülejäänu on nii selle rüüpe kui teistel sama pruulikoja toodete siltidel teadlikul "ebaesteetiline", antud juhul on see siis väljaveninud koolnu, kes suitsu kiskudes teatab "lets party!" :)

Kohvipruun vaht täidab 2/3 klaasist, jäädes tihedana pikalt-pikalt püsima. Õlle värvus - täisulikult hoomamatult must. Aroom mõjub suhteliselt malbelt, klaasist hoovab vaid kõrvetatud linnaste hapukavõitu kohvist ja pisut rummist lõhna.

Esmamaitse on keskmise tihedusega ja mõrkjas-vürtsikas. Ei midagi karjuma panevat, kuid siiski paljulubavat. Keskmaitse annab aga endast parimat, et sinu keel ära tõrvata, siis kohviasfaldiga katta ja niisuguseks jättagi - see on raske, mõrkjas-kleepuv ja kuidagi ... hmmm ... konjakine? Võib-olla tuleb liiga elavalt meelde aeg, kui kohvi konjakiga oli iga endast lugupidava valgekrae tunnusjook?

Lõppmaitse kõneleb nüüd juba kui Must Isanda käskjalg. Aga selline vintis käskjalg, kes päris täpselt ei mäleta, mida boss käskis ning seetõttu laseb ta endale ühe suuuuure kohvi-koola-rummi kokteili segada. See on üks õite raske ülesanne, kuid võib kindel olla, et ühtegi tarka mõtet selle vennikese suust täna ei kuule.

Järelmekk keerab end mustast sametist kardinasse ning proovib mugavalt nurgadiivanile magama sättida. See tundub kui üks soe ja mugav nurgake, kus hommikuni tukkuda ja siis jälle sadulasse karata. Või võtta kohe uus klaasitäis:)

Raske kehaga, väga kleepja paletiga, mõrkjas-magus-hapuka buketiga überrüübe. Ühegi toiduga ei maksa siia isegi lähedale ronida, parem leppige mõnusa roidunud äraolemisega!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment