Sunday, September 15, 2013

Sitting Bulldog IPA

Sitting Bulldog IPA (Gotlands Bryggeri). pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol Liigimääratlus: IPA.

Disain on kogu seerial iseloomulik - väike reljeefkirjadega pudelike, millel ilutseb gootipärane silt ja buldogi molu. Õrnalt kreemikas vaht täidab üle poole klaasi ja on tihe ning väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt ruske-kuldne. Aroom on tihe ja intensiivne, meenutades arooniaid, pihlakaid ja seedrikäbisid.

Esmamekk on tihedapoolne ja jõuliselt magus-vürtsikas, siin saavad kokku külmavõetud pihlaka mõrkjasmagusus ja kuusevõrse ning seedripähkli kleepjas vaigusus. Keskmaitse on tiba kummalise varjundiga ... kergelt köögiviljane ja muskuselõhnane ... tolmune ja nätske kui vana raamat ... mitte et ma raamatu maitsest rääkida oskaks :) Lõppmaitse läheb üsna mõrkjaks kätte ära, siia oleks kui seedripuu vaiku tilgutatud ning siis veel ka veidi mesilasvaha sisse segatud. Järelmaitse on pikkkkkkk ja püsiv, tihke ja raskepärane kui päevinäinud sõdurisaabas.

Raske kehaga, tugevalt kleepja paletiga, mõrkjas-magus-kibeka buketiga väga jõuline rüübe. Pakuks, et IBU järgi jääb ta pigem sinna topelt-IPAde kanti, nii 70 ligi. Seda õlut peaks sobitama millegi vähemalt sama isasega, nt kalkuni-karriga.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment