Thursday, September 5, 2013

Das Helle

Das Helle (Dinkelacker-Schwaben Bräu). pdl 0,5 l. alc 5,0% Liigimääratlus: dortmunder e linnaseline hele lager.

Totojainfo: "The beer for every day: light-bodied and easy to drink from attractive light golden color. Not as tart as our Master Pilsner, not as strong as the real and not as dark as the black."

Kääniskorgiga pudelit ehib heledates toonides sildindus, mille keskne motiiv on härrasemehelik. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, mis on üsna tihe ja püsiv. Õlle värvus - kirkalt kahvatukuldne. Aroom jääb sisuliselt tabamatuks, värske vee foonil ehk leidub ainult õrn-õhuke linnaseterake kuskil.

Esmamekk on väga kerge, ent siiski mitte vesine. Keskmaitse on kui puhas linnas ise - selline mahe ja õrnalt, aga täidlaselt magusakas. Lõppmaitses süveneb veelgi küpse viljavälja ja pehme sepiku tunnetus, justkui valges linases pluusis täidlane neidis pakuks sulle kohevat kodust küpsetist. Järelmaitse kaob praktiliselt olematuks, jättes vaid kerge kärjevaha taolise jälje.

Väga kerge kehaga, keskmiselt karboniseeritud paletiga, mahe-magusaka buketiga ülimalt lihtne januõlu. Aga see kergus on kuidagi ... võluv! Sihandse rüüpega võiks piiiiikkka õhtut tiksuda ja maailmaasju arutada :)
---------
pilt siit


No comments:

Post a Comment