Sunday, September 8, 2013

De Dolle Oerbier

De Dolle Oerbier (De Dolle Brouwers). pdl 0,33 l. alc 9,0 % Liigimääratlus: quadrupel. 99 ratebeeris ja 93 beeradvocate järgi!!! See on midagi erakordset!

Tootjainfo: "Oerbier means original, from the spring. This beer has been brewed in small scale (5 gallons). Oerbier is brewed from no less than 6 malts. Poperinge Golding hops in flowers and a special yeast which makes it a little tart, especially with aging. At the brewery we have excellent cellars which have a constant temperature of 8°C and allow Oerbier to age at its best. After a couple of years Oerbier tastes like it should have been blended with wine … Oerbier has been refermented in the bottle and contains a layer of yeast, having vitamins B. NAT en STRAF on the glasses means WET and STRONG, a warning for the 7.5 vol. alcohol content. The little person on the glasses is the Oerbier man, a simple creature who holds a brewers fork in his right hand, symbolizing the work and science, but looking to the other side, the result of all this, the glass of (Oer)beer. The artwork on the poster is a wallpainting found in Spain, (Altamira) and is considered by art lovers as being the best prehistoric art work (30,000 years BC). On the other hand we have Oerbier started in 1980, going on with the tradition. For more information on Oerbier's recent recipe history, see the following article: http://www.bunitedint.com/Products/de_dolle/oerbier-re_evolution.html "

Disain on nagu sel "nuku-pruulikojal" ikka, veidi totu, kaelas kikilipsu-silt ja sildil õllepruulimehike. Kreemikas vaht täidan 4/5 klaasist ning on tublisti tihe. Õlle värvus: klaar tumedapoolne vaskpunane.

Aroom - sa taevane vägi - see paneb silmi sulgema ja õndsalt ohkama. Puuviljane sireenihüüd poeb su ajukäärdude vahele, muutes seal arusaamist õllest ja janust. See on odravein ja tammevaat, konjakiklaas ja puuviljavaagen, üleküpsenud viinamarjad ja puu otsast alla potsatav passioon. Lõhnaorgia selle XXX tähenduses. Jeesusmaria ja Kuldvasikas! Sihandsete elamuste nimel tasub ristisõtta minna!

Peale umbes viieminutilist nuuskimist sunnid end lausa väevõimuga keelt kastma ... see aroom on ise nii joobnustav, et paneb pea ringi käima ... või on see hapnikumürgitus? ;)

Esmamaitse mõjub kui sisenemine võluaeda, kus kõik korraga õitseb ja küpseb ja pudiseb ja kõduneb, et uuele elule tärgata. Siin on kastemärga värskust kui roiutavat kuumust, õhtust paljunemistungi kui öist rahulolevat äraolemist. Tihe on väga vähe öeldud selle maitse kohta, mis õhetab ja tantsib su keeleotsal kui 38 inglit, kellest vähemalt kolm on patused.

Keskmaitse paneks ahhetama, kui just suu poleks paradiisi täis. Siin tajud granaatõuna ja metsmett, murakalikööri ja pihlakanapsi, palmilehtedes küpsetatud banaani ja tuhksuhkruga üleraputatud halvaad. Kogu idamaise turu üksteist üle trumpav maitsete rägastik on korraga lahti löönud oma bazaari su suus, täites seda lisaks veel viirukisuitsu ja välkuvate silmadega.

Lõppmaitse sunnib mõtlema, et kui Lendava Pastamonstrumi sekt on olemas, siis Õnnest Purjus Õlleingli kirik peaks leidma ka kinnitamist. See maitserünnak, mis suus toimub, paneb isegi vilunud mekutaja õhku ahmima, ettevalmistamata inimestele tuleks seda aga müüa hoiatusega - peale seda enam tagasiteed normaalse inimese ellu pole! Ausalt öeldes on säherdune laviin rosinaid ja viigimarju lausa hirmutav, pannes mõtlema kas maitsete kontsentreerimisel on nüüd piir käes? Edasi saab vist liikuda ainult "õllekuubiku" poole nagu on olemas puljongikuubikud ... sest isegi kümnendik oleks elamus!

Megaraske kehaga, täiuslikult purjus paletiga ... ei ikka kleepjas-konjakilise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsika buketiga HÜPERrüübe. Siia juurde ei soovita muud kui et olge õnnelikud ja naeratage vähemalt sama laialt kui Gambrinus seda praegu teeb!
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment