Monday, September 30, 2013

Viven Porter

Viven Porter (Brouwerij van Viven). pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. liigimääratlus: ameerika stiilis porter ehk siis humalasem tavapärasest. 97 punkti ratebeeris ja 85 beeradvocate järgi!

Tootjainfo: "Brewed with American bittering hops. Beer known as ’Viven Smoked Porter’ in the US"

Lihtne väike pudel on kaunistatud retroliku, nö "vanutatud" stiilis sildiga. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist ja on ehitusvahuna püsiv. Õlle värvus - tökatmust. Tugev suitsune aroom paneb juba poole meetri kauguselt nuuskima ja klaasi nina alla pistmisel mõnust silmi kissitama.

Esmamekk on keskmisest sutsu raskema kehaga ja tugevalt suitsune. Keskmaitse on linnasetihe ja üsna rämedalt kõrvetatud ... oi see on korraga meeldiv ja pisut heidutav. Lõppmekk muutub väga meeldivalt karameljaks, koorevenise ja kõrvetatud suhkru mekiseks. Järelmekis sulanduvad põnevaks kokteiliks kohvi, suits ja humalad - väga meeldiv, raskepoolne ja üha uuesti lonksama ajav segu, kas teate!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt kleepja paletiga, magus-mõrkjas buketiga megarüübe! Soovitav tarbida omaette käiguna, äärmisel juhul pakkuda juurde ehk õhkõhukesi singiviile.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment