Sunday, September 29, 2013

Hoppy Black

Hoppy Black (Anderson's pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 6%vol. Liigimääratlus: must IPA

Tootjainfo: "Röstlinnastega suure humalasisaldusega õlu. Kuivhumaldatud Citra ja Simcoe humalatega" IBU võiks tootja arvates olla u 50.

Selle tootja rüüped on tavapäraselt kirju abstraktse sildiga, nii ka seekord - õnneks on aga tekst piisavalt suur ja selge.

Pruunakas vaht täidab pool klaasist, muutudes minutikesega suuremulliseks, kuid püsides üpris kenasti. Õlle värvus - vähese pruunaka helgiga must. Aroom paneb humalafriigi silmad kilama - Citra värskus ja Simcoe vürtsikus annavad kokku väga mõnusa laksu.

Esmamekk on keskmisest veidi kergem, röstihapukas ja õrnalt kohvine. Keskmaitses kohvi hapukus seguneb meeldiva vürtsikusega, jättes mulje ... hmmm .... amarettokohvist? Lõppmaitses paisuvad kõik need nüansid juba hiiglama vahvaks koljatiks, mis meenutab väikese likööritilgaga kohvi, mille kõrvale serveeritakse vürtsikat rummist kohvikoogikest. Järelmekk on tugev ja pikaldane nagu tubli talupoeg, kes kohvikotte mõisa aita veab.

Keskmise kehaga, kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga tugeva iseloomuga rüübe. Toidusoovituseks sobiks ehk kohviküpsised?
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment