Wednesday, September 25, 2013

Põrgu Amber Ale

Põrgu Amber Ale (Tänav & Kolk pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 5,4%vol. Liigimääratlus: punane eil

Tootjainfo: "Patuselt karamelline ja puuviljase aroomiga punane õlu. Sobib õhtusöögi kõrvale või iseseisvaks naudinguks. Koostis: odralinnased, humalad, vesi, pärm."

Sünkpunastes toonides sildil ilutseb imperiaal-arhitektuuri stiilis kaugusse kaduv hoonelahmakas ... kah omamoodi nägemus põrgust :) Valge vaht täidab pool klaasi ja on üsna püsiv (pildil kenasti näha ka vajumisjäljed klaasil. Õlle värvus - udusevõitu, kaunilt punane merevaik. Aroomis on hunnik vängevõitu troopilisi puuvilju, koheselt meenuvad litšimarjad, mango ja üleküpsenud punane banaan.

Esmamekk on keskmisest kergemaolekuga ja õrnalt magus-mõrkjas. Keskmaitse sega aga suus kokku üllatava maitsekeerise - siin on nii neidsamu kergemaid puuvilju kui ka raskemat karamell-linnast, lausa kergelt nätsket ja suitsust, melassi ja rummikoogi veidrat segu tammise portveiniga. Lõppmaitse osutub veelgi jõmakamaks, nüüd on see rüübe omandanud hulga vürtsikaid nüansse, millest esimese hooga suudaks välja lugeda kakao ja kardemoni, india pähklid ja kreeka pähkli membraanidel leotatud kreegiveini. Järelmaitse kirjeldamine muudab veidi nõutuks - siin on koos mingit kummalist puidust raskust ja veidike veinist kerglust. Pikka maitsejälg igatahes.

Nii keerulise joogi kohta üllatavalt kerge kehaga, kergelt kleepja buketiga, mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga väga keeruline jook! Kas ta nüüd just "patune" on, nagu pruulmeistrid kirjeldavad ... aga Gambrinusele meeldib, kui tema koolkondlikud fraasid kõlavad :)

------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment