Sunday, September 22, 2013

Gæðingur Stout

Gæðingur Stout (Gæðingur Öl). pdl 0,33 l. alc 5,6%vol. Liigimääratlus: stout. Ratebeeris 86 punkti

Tootjainfo: (nii nagu tootjalehelt võetud tekst läbi guugli tõlkemootori paistab :) "Gæðingur Stout is dark, bragðmikið unfiltered ale with gerfallsbotni. Toasted malt, caramel, coffee, and slightly licorice flavor characteristics of beer." Noh, enamuses siiski arusaadav ;)

Vahva must-valge naivistlik silt kujutab üksikut ratsanikku. Hallikaspruun vaht täidab 2/3 klaasist, olles tugev, tihe ja püsiv. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. Aroom on nii jõulise välimuse kohta tagasihoidlik - kõrvetatud linnaste vähene suitsulõhn hoovab klaasist mõistagi vastu, kuid see on soe ja küpsiseline.

Esmamekk rõõmustab õllesõpra - see on kuivade stoutide klassika! Keskmise keha ja mage-mõrkja maitsega mõjub see kui õpikunäidis. Keskmaitse keerab aga juba teise palge ette - siin on vängepoolset suitsulõhna ja veidi linnasemagusat röstsaia ... või pigem tsipa kõrbenud koorikuga täistera-kuklit. Lõppmaitse paitab sootuks pika sametise sulega rahutu õllehinge maitsenäsakesi - selles paituses on juba hapukat röstkohvi ja tilgake lagritsalikööri. Järelmekk ei taandu ilma järel-lahinguta, sinu keeleväljal peetakse maha veel üks ägedapoolne rünnak, mille peategijateks on nüüd juba kreem-stoudile omased magusad palad ja samas kõrvetatud linnaste suitsenud sabasuled.

Keskmisest raskema kehaga, kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magus-hapuka buketiga megarüübe. Toiduga ei julgeks siin väga mängida, aga ehk värskeltsuitsutatud singiviil sobiks siiski? Või hoopis grillitud maks ... jah just!
---------
pilt siiit

No comments:

Post a Comment