Sunday, September 22, 2013

Vormsi Hele Eil

Vormsi Hele Eil. (Vormsi Õlu) pdl 0,33 l. alc 5,5%vol. Liigimääratlus: hele eil.

Tootjainfo: "Filtreerimata ja pastöriseerimata elus õlu. Lubatud vähene sade. Pruulitud odralinnastest, humalatest, pärmist ja veest."

Rõngasristi kujulist pruunides toonides silti ehib teave ""Eestimaine käsitööõlu" ... ja see teeb rinna rõemsaks :) Eriti rõõmustab aga silma omanäoline kastikujundus, millega enamasti väiketootjad end ei vaeva!

Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, muutudes kiirelt suuremulliseks ja taandudes - õnneks mitte siiski täielikult. Õlle värvus - uduselt sooja helgiga kuldkollane (Gambrinus ei lasknud õllel rahuneda/settida ennem proovimist). Aroom on pärmine ja linnaseline.

Esmamekk mõjub kergepoolselt ja veidi vürtsikas-hapukalt. Keskmaitse muutub täidlasemaks ja huvitavalt vürtsikaks, siin oleks otsekui kadakamarju ja veidi köömneid (?). Lõppmaitse on üsna mitmekihiline - siin saab tajuda nii heledate linnaste rõskust kui ka vähest karameljat magusust, kaneeli ja kardemoni, sutsu kreeke ja valget sõstart. Järelmaitses viskab üllatuslikult ette pisukese veinise vindi, aga see tuleneb ilmselt ülesraputatud pärmist.

Keskmisest sutsu kergema kehaga, keskmiselt karboniseeritud paletiga, magus-vürtsikas-hapuka buketiga üpris jõuline rüübe. Sobib nii lauaõlleks rammusama seaprae kõrvale kui ka pikemaks istumiseks.
------------
pilt ... ausalt ei teagi, kunagi keegi saatis :)

No comments:

Post a Comment