Saturday, September 21, 2013

Gruut Inferno

Gruut Inferno (Gentse Stadsbrouwerij). pdl 0,33l. alc 8,5%. liigimääratlus: belgia kange hele eil ehk tripel. Eripärane selles mõttes, et selle valmistamisel on lisaks humalale kasutatud gruuti - keskaegset vürtside ja ürtide segu (erinevalt teistest sama seeria õlledest, kus on vaid gruut kasutusel).

Seekord on seeria abstraktsevõitu kujundus saanud täiendust leekida näol ... noh, õlle nimi on ju "põrgu", mis siis et itaalia ja portugali keeles:)  Helevalge vaht täidab pool klaasist, muutudes minutikesega suuremulliseks ja vajudes kirmeks. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldkollane. Aroom on linnaseküllane ja kergelt vaigume.

Esmamaitse on keskmise raskusega ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse muutub külluslikult linnasepehmeks ja vürtsikalt humalaseks, meenutades veidi arooniaid ja akaatsiaõite vaigust mõrkjust. Lõppmekk on rõõmsameelne ja kärsitu nagu hundikoerakutsikas, kelle rasked käpad tonksivad noort peremees mängule. See tundub soe ja mahlane, raske ja torkiv nagu sellesama kutsika teravad hambad, mis mänguhoos kaaslase kätt sakutab. Järelmekk keerab aga uuesti kleepjalt mõrkjatele radadele, tuletades meelde neid õllesid, kus humala asemel on kasutatud kas akaatsiat või sookailu.

Keskmisest veidi raskema kehaga, kleepja paletiga, magus-vürtikas-mõrkja buketiga jõuline rüübe, mis nõuaks enda kõrvale toekat lihakänstakat ... miks mitte tervet grillkana?
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment