Sunday, September 8, 2013

’n Toeback

’n Toeback (Scheldebrouwerij). pdl 0,33 l. alc 9,5 % Liigimääratlus: quadruppel (või nagu sildil kirjas - quattro). Kui näete mõne õlle juures sellist märgistust, haarake kõhklemata näppu - tegu on garanteeritult maitseelamusega, neljakordne linnasekogus annab oma tulemuse!

Tootjainfo: "a Toeback is a top fermenting Kempen Quattro, of no less than 9,5% vol. alc. After drinking a Toeback quattro is one of the Wild Men with the St. Catherine's Church from Hoogstraten walking. A tower of 105 meters and some 100 tons of heavy twisting. A miracle drink, die'n Toeback!" Tõlkes siis "turi" ja lugu on kirikutorni minematassimisest peale selle rüüpe manustamist :)

Disain on kogu sel tootesarjal omamoodi vahva - koopainimesed tegutsevad seekord siis ... tassides kirikutorni, mida muud. Kergelt kollakas vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes kiirelt suuremulliseks ja taandudes. Õlle värvus - uduselt kuldkollane. Aroom on intensiivne ja linnasetihe, visates sisse veinilikke-vürtsikaid noote.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja intensiivselt magus-vürtsikas, meenutades valgetest sõstardest ja tikritest tehtud napsi. Keskmaitse ujutab keele üle sulakullaga, tihkelt päikeselise ja sulnilt meela mesise raskusega, justkui nõristataks sultani lemmiknaine vürtsmett otse isanda keelele. Lõppmaitses lahvatab aga mõnus vürtsikas maitsetorm, siin on koriandrit ja rosepipart, helbeke aniisi ja visplitäis männiokkamett. Oh see on nauditav kui mõistlikult vormika huura kõhutants palmivilus. Järelmekis aga kõlab humalane meeldetuletus - see on siiski õlu! - justkui mulla kime palvejorin, mis kutsub tagasi meeleparandusele.

Keskmisest raskema kehaga, kleepja paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga megaõlu (überist jääb vaid pool pööret puudu), mis sobiks nii aperetiiviks kui ka magushapu kanakese kõrvale.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment