Tuesday, September 24, 2013

Piknik Pale Ale

Piknik Pale Ale (Tänav & Kolk pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 5,6%vol. Liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "Kerge ja humalane hele õlu, mille juured ulatuvad uude maailma, saades innustust Põhja-Ameerika käsitööõlledest. Koostis: odralinnased, humalad, vesi, pärm. IBU 32"

Kunstipärane silt kujutab ... noh mõistagi piknikku :) Sildi eest tuleb igatahes kiita - hobipruulidel pole tavaliselt tahtmist ja viitsimist sellist kunstilist taset jahtida. Tõsi küll, nö puhta marketingi seisukohalt on see liiga tume ja ülekoormatud, raskesti-meeldejääv ... kuid kuradile marketingireeglid! :)

Valge vaht täidab u pool klaasi ja see on märkimisväärselt püsiv. Õlle värvus - õrnalt udune, küpse virsiku karva kuldne. Aroom on meeldivalt puuviljane, sidrunine ja vaigune.

Esmamekk on keskmise raskusega ning mahedalt magusakas, tuletades taaskord meelde virsikut ... või mangot? Keskmaitse jätkab väga nauditaval puuviljasel lainel - meelde tuleb lapsepõlves tihti pruugitud mango- või kõrvitsamehu (muid toona eriti polnudki). Lõppmaitse käänab aga teravamale poolele, torkides keelepinda sidrunja teravuse ja keele alumisi külgi sutsukese vaiguse mõrkjusega. Järelmaitse jääb üsna tugeva puuviljase, veidi kleepja ja vürtsika jäljena kogu suuõõnsust valitsema.

Keskmise kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga megarüübe. Nii mõnusalt puuviljast ja samas siiski jõulist pruulist polegi ammu saanud. Toidusoovituseks - prooviks seda sobitada meloni ja koorejuustuga?
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment