Wednesday, September 25, 2013

Atlas India Pale Ale

Atlas India Pale Ale (Tänav & Kolk pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 6,0%vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Tugeva ja värske humala maitsega hele ameerikapärane õlu. Tõsine suutäis humalahulludele. Koostis: odralinnased, humalad, vesi, pärm. IBU 57"

Kaunis sildike kujutab ... eee .. Püha Graali? :) Helevalge vaht täidab pool klaasi ja on tugevalt püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldoranž. Aroom - ojaa, see on tõesti humalahulludele! See on üks mõnusalt värske, puuviljane ja lilleline aroom, mis siit klaasist vastu hoomab!

Esmamekk on keskmise tihkusega ja magus-hapukas. Keskmaitse paneb suisa naeratama, niivõrd mõnusalt soe ja kirgas, troopiline ja helisev on see maitseorkester, mis oma pillid su suus hüüdma paneb! Siit leiab apelsini-trompetit ja kiivi-fanfaari, ananassi-klarnetit ja meie omaenda kuldreneti timpanit ;) Lõppmaitses kutsub seda puuviljast pillekaart korrale mõrkjas dirigent Humal, kes seob eelneva tempoka polka kokku leivase tõsimeelsusega. Järelmekk on kui ülemeelikus tujus üle Kaarsilla käimine - värske soe suvetuul poeb riiete vahelt sisse, jõulised emotsioonid käivad üle pea ja ... juba on kahju, et see seiklus läbi sai :)

Keskmise kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-hapukas-mõrkja buketiga megarüübe. Väga mõnus vahepala raskematele rüübetele, millega end õhtu käigus positiivselt üllatada. Näksimiseks sobiks ehk üks sidrunimuffin?
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment