Friday, September 20, 2013

Gruut Bruin

Gruut Bruin (Gentse Stadsbrouwerij). pdl 0,33l. alc 8,0%. liigimääratlus: dubbel. Eripärane dubbel selles mõttes, et selle valmistamisel pole kasutatud humalat, vaid gruuti - keskaegset vürtside ja ürtide segu.

Tootjainfo: "Gruut brown beer has a deep brownish colour with a golden touch and develops a delicate and stable foam. The degustation is surprising but very pleasant. The beer has character and the presence of abundantly much taste."

Lihtne väike pudel, millel pruunides toonides abstraktne sildindus. Kreemikas vaht täidab veidi üle poole klaasist, olles tihe ja väga püsiv. Õlle värvus - õrnalt udune kaunilt punakaspruun. Aroom kõlab kui belgia kloostriõllede klassika - üsna külluslik, magusalt karameljas ja isegi veidral kombel pisut mõrkjalt, kuigi siin pole ju humalaid!

Esmamekk on keskmise kehaga, magusakas ja pärmisoe. Keskmaitse mõjub väga-väga meeldivalt, kukekommilikult karameljalt ja samas veidi puitunult vürtsikalt, pähkliselt ja soojalt. Lõppmaitse hakkab kergelt kiskuma juba linnaseliköörilike nootide poole, visates sisse pisut portveinilikku puidust mekki ja kuivatatud õunu, kadakamarju ja suira. Järelmekk on tugevalt pärmisoe, alkoholine ja datline.

Keskmise kehaga, pisut kleepja paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga rüübe, mille iseloomustamiseks tahaks kasutada terminit "mega". Über ta veel kindlasti pole, aga maitsekülluse mõttes keskmisest kõvasti kõrgemalt paiknev. Näike kenasti sobivat õlles hautatud krevettidega.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment