Monday, September 2, 2013

Ara bier

Ara bier (De Dolle Brouwers). pdl 0,33 l. alc 8,0 % Liigimääratlus: Belgia kange hele eil. 97 ratebeeris ja 91 beeradvocate järgi!!

Tootjainfo: "An arabier is a pure malt beer 8°vol/alc brewed with flower Nugget-hops from Poperinge. It has the special dry-hopping taste and aroma, so appreciated by beer lovers all over the world. It is one of the two main beers from De Dolle Brouwers throughout the year. Aging time is limited due to the fact that hop bitterness is declining with the time. Store arabier cool and dark and serve cool at 10°C. Cheers!"

Disain on naivistlikult lihtne - klaasiga papagoi ja kikilips:) Helevalge vaht täidab alul 90% klaasist ja püsib väääääga kaua. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on õrnalt banaanine ja viinamarjane.

Esmamekk mõjub kui suvehommik rannas - niivõrd karge, helge ja nauditav, lubades pikka ja lobedat päeva. See on kergeke ja päikeseline, kuid samas jahutav nagu veel ööst jahtunud rannaliiv ning turgutav kui kerge meretuul su pluusipõues.

Kesmaitse süvendab seda päikeselist pillerkaart - juba leidub rannapingil esimene kitarri näppiv poisike ja tema ees veel vaikselt, kuid sütitavalt tamburiini kilistav piiga. Siin tajub otsija keel sidrunheinalikku värskust ja kerget mõrkjust ning heledate viinamarjade värskeltpressitud mahla parkjat kihelust.

Lõppmaitse võtab aga juba tuure üles, paarikese juurde lisandub rahvast ning liiv ja vesi hakkavad naeru ja võrgutavate pilkude saatel tuiskama, lendlevad juuksed ja tulistavad pilgud. Kerge kaneeline nüansike tuletab meelde pargis küpsetatavaid vahvleid, mida rosinasilmsed mulatitarid mööduvatale mamslitele müütavad, püüdes samal ajal neid peenraha tagasi andes mõõdukalt tüssata.

Järelmekk hakkab meenutama juba rauget keskpäeva, siin on roidunud soojust ja küpseid ananasse. Võltsblondid silikoonrindsed eatud daamid hakkavad nilpama kokteilibaaris tiksuvaid härraseid, asi kisub vaikselt patuse õhtuse sumina poole. Mida soovin sullegi, hea sõber.

Keskmise kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-hapukas-vürtsika buketiga über-rüübe. Ühest heledast eilist ei ootaks nii paljut, hea meelega paigutaks seesinase rüüpe tripelite õilsasse klubisse. Toidusoovitus? Minge metsa, see on dessertõlu, digestiiv selle sõna paremas mõttes!
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment