Friday, May 18, 2018

Hetk


Hetk (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Bourbon barrel aged cherry ale"

Väike lihtne pudel, jaapanipärane kahekihiline sildikujundus. Kreemikat karva vahukiht täidab pool klaasi ja püsib kaua, haakudes mõnel määral ka klaasiseintele. Õlle värvus - tuhmilt kuldpunane.

Aroom. Kurnäu. Vaniljekirsid. Ümarad, pehmed, vetruvad, imearmsad, kukununnud ja üleüldse pääsupojad. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas, vetruv ja pehme. Vaniljene koorepumat kirssidega. Sisemine naeratus, mis peegeldub silmades. 

Keskmaitse. Naiselikumat õlut ei saa vist ette kujutadagi. Sügavust ja ümarust, pehmust ja mitmenäolisust leidub siin nii umbes poole haaremi jagu. Näiteks öelge mulle palun, kuskohast tekkis see piparmündine õhetus?

Lõppmaitse. Buduaarpehme. Butiik-luksuslik. Ei see ei tähenda et see oleks mingi ninnu-nännu kraam. Vastupidi, elegantne, stiilne ja tajutavalt jõuline. Puidune toon sobib siia üleütlemata asjakohaselt. Ühes daamis on nii nõtkust kui jõudu. Sest kuidas muidu ta need meeskoerad ohjes hoiaks.

Järelmekk. Šerri. Kirsine linnupiim. Vaniljekirss. Lampidest ümbritsetud peegel ja suleboa. Koketne kübar ja üle küünarnuki ulatuvad kindad. Pooleliolev raamat. Ja avatud uks, kuskaudu minna ja tulla ja oodata.

MEGA. Kui vana Gambrinus oleks noorem, siis võtaks ta mõega ja läheks tuuleveskite juurde ära. Sest selles on au ja väärikust ja veidrust. Kellele neid normaalseid ikka vaja on. See on nüüd küll kummaline, kuidas enamasti meeshingedest koosnev Lehe koda nii ülevoolavalt naiseliku õlle toota. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment