Saturday, May 26, 2018

Vesterbro Pilsner


Vesterbro Pilsner (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 5,6% Ratebeeri liigimääratlus: "India Style Lager" ja hinnang 90 punkti

Tootjainfot ei õnnestu leida

Väike lihtne pudel, silt ... no äärmiselt ebaõnnestunud kujundus. Tume, sigrine ja loetamatu. Selline tunne, et kunstnik on seda maalides olnud mingi raskemeelsuse hoo ja psühhedeelse narkootikumi mõju all.

Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris kenasti, haakudes ka kauni vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on murune ... ja seebine! Justkui oleks värskeltpügatud murust tehtud aromaatset tualettseepi :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub kraadivõrra veelgi mõrkjamaks ja kuivalt krõpsuvaks. Keskmaitses on tunda magusamat karamelli ja veidi hapukat marjast mahlasust. Järelmekk õhetab meeldiva ja tugeva vürtsika hõõgusega, selle foonil tugevneb taas algne kuiv mõrkjus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakass-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Krõpskuiv mõrkjas IPL, üsna meeldejääv tegelane, mille kõrvale sooviks lihtsat musta leiva viilakat paksu võikihi ja kuhja hakitud rohelise sibulaga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment