Saturday, May 12, 2018

Pimedaim Tund Enne Koitu


Pimedaim Tund Enne Koitu (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Barrel aged maple and tonka bean stout."

Väike lihtne pudel, tume-romantiline sildikujundus. Tumepruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - M.U.S.T

Aroom. Oooo imeline tonka. Vanilje ja mandel, koorevenis ja ... hmmm ... kerge tubakas? Vana ja väärikas lõhnasegu, mis võiks täita mõne snoobivõitu aadliku luksuslikku, ainult väärispuiduga viimistletud sigariruumi.

Esmamekk. Raske ja aeglane nagu tammine uks, mida kiiresti avad pole võimalik isegi siis kui seda sooviks. Magus ja vaniljene, portveinine ja ploomikompotine.

Keskmaitse. Mõrkjas-muhe-toekas-mandline. Tubakas ja eukalüpt. Kogemus, mis tuleb ainult reisides ja nähes, lõputult nuusutades ja mekkides, neid maitseid kirjeldades ja teistega jagades.

Lõppmaitse. Vahtrasiirupist tehtud koorepumat. Kõrbenud rosinad stritslikoorel, mandlilaastudelt nõrguv šokolaad.

Järelmekk. Vürtsikas-mõrkjas. Elegantne. Sametiselt sahisev. Ploomiveinis leotatud pekaanipähklid. Rummikook. Kirsitubakas. Tuhm-sume. Selles toas istuks kohe pikemat aega, silmitsedes kõiki kaugeilt maadelt toodud maske ja kõveraid mõõku ja kummalisi joogianumaid ning kirevaid linnusulge.

RASKE kehaga. ÕLISE paletiga. SAMETINE. ÜBBBBER. SUBBBBER. Kui üle-üle-üle-üldse millegi kallal norida, siis imp-stoudilt ootaks röstist poolt rohkem, kuid siin mattub kõik aeglaselt voolava ja pehme pimeduse alla. Tonka on aga üks imeline leiutis looduse leiunurgas. Pakkuda koos vaniljejäätise ja sidrunisorbetiga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment