Thursday, May 31, 2018

Tuli


Tuli (MÕRO, Eesti) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Liigimääratlus: chili stout

Tootjainfo: "vesi (Tallinn, Nõmme), odralinnased, humalad (Magnum, East Kent Goldings), tšillipipar, pärm Mangrove Jack - Empire Ale M15"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tänu tootja hoiatusele ja pikaldasele dekarboniseerimisele õnnestus vältida purskkaevu ning kollakaspruun vaht püsis mõõdukal pöidlapaksusel tasemel. Õlle värvus - imevähese punase helgiga must. Aroomis on imp.stoudilikku jõulist magusat, selle foonil on tunda tšillit, kuid nagu see tihti kipub mõjuma, on vürtsikus kuidagi tolmuselt tajutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas, tasapisi hakkab keeleots hõõguma mõnusa vürtsi käes. Keskmaitse muutub tummisemaks, omandab hapukas-mõrkja röstise põhja, mis aga üsna kiirelt mattub tolmus ja betoonise tšilli alla. Lõppmaitse toob mängu tšilliõllele nii tüüpilise tolmuse põldoa, kuid seda hoiab ohjas täidlane ja šokolaadine mõrkjas-magus foon. Järelmekk meenutab korralikku tšilliga tembitud mõrušokolaadi, mille kõrvale pakutakse ploominastoikat.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe. Väga korralik tšilli imp.stout. Sellist tegelast tahaks poeriiulil ametlikuna näha. Veidi ülevõllikas, aga vanale Gambrinusele see tuleneelamine sobib. Väga :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment