Wednesday, May 2, 2018

Phovi Georgian Beer - Amber


Phovi Georgian Beer - Amber (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Traditional Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfot pole, aga väidetavalt olla selle retsepti taga kellegi vana gruusia pruulmeistri näpunäited. Sildil olev kiri "amber" annab aimu õlle stiilist.

Väike lihtne pudel, gruusiakeelsete kirjadega sildikujundus. Kreemikat karva vaht täidab 9/10 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punane. aroomis matab alguses liigne süsihappegaas, seejärel ilmuvad esile amber ale jaoks kohased hapukad roostesed-rauased noodid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas, rabavee nootidega. Keskmaitse on pähkline ja rauarohke, hapukas-magusakas. Lõppmaitses ilmnevad mõrkjamad röstised noodid, selle kõrval leiab magusamat karamelli. Järelmekk on õrnalt vürtsikas, magusakas-mõrkjas ja kauakestev.

Keskmise kehaga, ülemäära karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjamaks-magusakas-vürtsika buketiga hea taseme rüübe. Amber eil üsna sel moel nagu ta olema peab, häirib vaid ülemäärane karbo.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment