Monday, May 28, 2018

Zure Van Tildonk - Sloe


Zure Van Tildonk - Sloe (Hof ten Dormaal, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus:

"Sour/Wild Ale" ja hinnang 61 punkti.

Tootjainfo: "Sour beer aged for 7 months with sloeberries "

Sloeberries on siis laukapuu viljad, see on nö ploomide esiema, mida nüüdki kasutatakse ploomisortide aretamisel ... kui ma nüüd õigesti aru sain.

Väike lihtne pudel, sarjale omane pruunakas-hall sildikujundus. Vaht hüppab kahetsusväärse innuga pudelist välja, kattes suure osa lauast. Õlle värvus - mudruselt oranž. Aroom on hapukas ja mahlane, valge veini äädika, mandli ja vanilje nootidega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu. Keskmaitse on hapu ja magus, viigimarja palsamico, valge veini äädika ja külmavõetud ning käärimaläinud tikrite taoline. Lõppmaitse mõjub lamedalt ja koduse rabarberiveini moodi ... aga see veidi ... ummm ... noh inglise keeles "tart" ja "funky" ja maamaja taoline käärimine on omamoodi nummi. Järelmaitse on kuiv, katkinäritud viinamarja seemneid ja sidrunimahla meenutav.

Keskmise kehaga, kogu karbo läheb pudelist väljalendamise peale ja edasi on suutunnetus lame, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu buketiga üsnagi äärmuslik rüübe. Hapusõpradele kohustuslik äädikane amps, ülejäänud rahvas võiks end sellest eemale hoida :)

---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment