Thursday, May 17, 2018

Hip Pop Hae


Hip Pop Hae (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Berliner weisse with seabuckthorn"

Väike lihtne pudel, sildil astelpajumarjad. Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob kiirelt ja jäägitult. Õlle värvus - kirkalt heledapoolselt kuldne.

Aroom ... noh needsamad ehedad astelpaju marjad, mida sa oled korjamise käigus kogemata lödiks rudjunud. Veidi ... ummm ... fynky ... vaata ei oskagi hetkel eestikeelset sõna leida. Agressiivse marjakese alt ulatub välja ka veidi piimhappebakterit - sellist vanakooli piimakombinaadi lõhna.

Esmamekk on  kerge kehaga ja hapu! Marjaselt ja vitamiiniselt hapu. Keskmaitses veereb üle keele terve astelpaju-polk, mille järel kulgeb sama rada pidi ka kohuke. Lõppmaitse annab veidi magusat foonikest, ehkki astelpajust ei saa jagu mitte keegi. Järelmekk pargib keelepära marjanaha ja aroonia ja astelpaju ja toorepoolse tikri ja noore viinamarjaga.

Väga kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-hapu-vürtsikas-hapu buketiga Ülevõllikas. Esmakordselt tunneb vana Gambrinus, et astepalju kuhugi päriselt sobib. Õlle sisse näe sobib! Kuiv ja mahlane, suvehommikutel parim käimatõmbaja.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment